Ewald Kelderman
Ewald Kelderman

Ewald Kelderman nieuwe trainer S.D.Z.Z.

Algemeen

ZEVENAAR - SDZZ heeft een nieuwe trainer. Ewald Kelderman staat met ingang van voetbalseizoen 2024-2025 aan het roer van de vijfdeklasser.

Na de wedstrijd van 17 maart jl. liet trainer/coach Berat Sasmaz in een interview voor De Gelderlander al ontvallen aan het einde van dit seizoen te gaan stoppen omdat het niet meer te combineren was met ontwikkelingen in de privésfeer. Voorzitter Vincent de Meijer: “Op dat moment was dat voor ons natuurlijk geen verrassing meer, en waren we al druk bezig met het aanstellen van een opvolger. Onze sterke voorkeur had iemand die een sterke band met de club heeft en goed past bij de spelersgroep. Ja, dat is Ewald zeker. Hij is niet alleen binnen de club, maar ook daarbuiten in de regio, geen onbekende.” In het seizoen 1976/1977 begon hij met voetballen in de jeugd van SDZZ en van daaruit door naar de senioren. In 1994 ging de aanvallende linksback naar sv Babberich en speelde daar tien jaar op het hoogste amateurniveau. Met Babberich veroverde Kelderman in 1997 de landelijke beker in het amateurvoetbal in de Rotterdamse Kuip. 
In 2004 keerde hij weer terug bij zijn oude liefde SDZZ. Na spelen in het eerste elftal en later lagere elftallen is zijn spelerscarrière vorig seizoen geëindigd bij de 35+ (7 tegen 7) voetbal. Daarnaast is Ewald een zeer actieve vrijwilliger binnen de vereniging (activiteiten, jeugd (technische) commissie, kantinediensten) en heeft hij tot op heden meerdere jeugdteams getraind.