Melle viert het feestje mee met mama Bauke
Melle viert het feestje mee met mama Bauke

Handbalsters OBW vieren kampioenschap

Algemeen

ZEVENAAR - Het duel zelf was niet bloedstollend, maar de ambiance wél kampioenswaardig. In een bomvolle sporthal Lentemorgen wonnen de handbaldames van OBW met 34-24 van Voorwaarts, goed voor de titel in de hoofdklasse én promotie naar de tweede divisie.

Slechts één keer verloren de handbalsters dit seizoen. Uitgerekend tegen nummer twee WHC kreeg OBW op 24 maart een pak slaag en moest het titelfeest uitgesteld worden. Twee weken later kon de kampioensvlag alsnog worden gehesen. Twee keepsters die aan elkaar gewaagd zijn, Isa Ceresa en Maartje van Wijngaarden en een selectie, waarin iedereen - opbouwspeelsters, cirkelloopsters en hoekspeelsters - wel een doelpuntje meepikt - moeten de opmaat gaan vormen voor een succesvol seizoen in de tweede divisie. Een niveau waarop OBW al eerder uitkwam. Opvallend is het hoge ‘Jansen-gehalte’ in de ploeg: routinier Bauke van den Berg-Jansen, haar zusje Minke en nichtjes Zoë en Evi Jansen delen genen en handbaltalent.
“Behalve in de beginfase, hadden we de zenuwen dit keer wél goed onder controle”, lachte trainer Jan Lentjes na afloop voluit. Het was rechteropbouwspeelster Maike Heinst, die met haar schotkracht OBW over het dode punt heen hielp. Na een 18-13 ruststand bouwde OBW de voorsprong na rust gestaag uit naar 34-24.
Lentjes is sinds 2021 trainer van OBW en stond ook van 2002 tot 2008 voor de groep. Samen met begeleider Annette Oudekerk tekent hij voor de coaching. Uitgekeken is de man met het blauwwitte hart nog lang niet op de club, integendeel, hij ziet meer dan voldoende perspectief in het team, ook in de tweede divisie. “Talent genoeg, ook wat er vanuit de jeugd nog zit aan te komen.” Lachend: “Maar eerst even feestvieren nu.”

Kampioenen!
Coach Jan Lentjes in feeststemming